baeredygtig-begravelse-bedemand-viborg.jpg

En bæredygtig begravelse / bisættelse 

En miljøvenlig afsked

Der er et stadig stigende fokus i samfundet om at leve bæredygtigt, og den tendens ses også ved det sidste farvel. Hos Bedemand Per Rasmussen hører vi flere udtrykke ønske om en bæredygtig bisættelse eller begravelse, og det er naturligvis et ønske, vi rigtig gerne vil efterkomme. Derfor sørger vi for at holde os opdaterede inden for den seneste nye viden på området, så vi altid er parat til at rådgive dig bedst muligt.

Rådgivning om en bæredygtig sidste afsked hos Bedemand Per Rasmussen

En bæredygtig bisættelse eller begravelse indeholder flere elementer, både at de valgte produkter er produceret bæredygtigt – og af bæredygtige materialer – og at de ydelser, vi leverer, sætter et bæredygtigt præg på den sidste rejse.

Hos Bedemand Per Rasmussen kan vi rådgive og vejlede omkring, hvordan du tager afsked på en personlig og mindeværdig måde, og samtidig holder højtideligheden så bæredygtigt som muligt. 

Bæredygtige kister og urner

Et af de elementer, der vægter tungt i at gøre en højtidelighed bæredygtig, er kisten eller urnen. Ved at vælge en biologisk nedbrydelig kiste eller en biologisk nedbrydelig urne, er du allerede et godt stykke af vejen. Hos Bedemand Per Rasmussen har vi selvfølgelig sådanne kister og urner i vores produkt-sortiment.

En af de kister, der er biologisk nedbrydelig, er den enkelte Orbit-kiste og den smukke Saga kiste. Begge enkle, formpresset kister, der er fremstillet af miljøvenlig biokomposit. Begge indeholder de væsentligt mindre træ end en konventionel kiste og Orbit kisten har faktisk 80 pct. mindre træ end en konventionel kiste.

Ønsker du en bisættelse, kan det bæredygtige valg af urne f.eks. være den lokalt fremstillet Museumsurne fremstillet af genbrugspap. Alternativt kan du vælge en moderne Heim biourne lavet af plantefibre eller måske en uldurne eller nogle af vores øvrige, bæredygtige urner. Alle nedbrydes de helt inden for blot 10 år.

Bæredygtige blomster til bisættelsen eller begravelsen

Selv om blomster er meget smukke, hænger de som oftest ikke så godt sammen med den bæredygtige bisættelse eller begravelse. Blomsterne til en højtidelighed importeres som regel fra andre lande – typisk Holland – hvilket gør transportvejen lang og klimaaftrykket stort.

Der er dog heldigvis et stadigt større fokus på udfordringen, og der skyder flere blomstermarker op rundt om i Danmark, der er plantet med henblik på at mindste klimaaftrykket ved transport af blomster. Det er med til at gøre kistedekorationer og bårebuketter mere bæredygtige. 

Pris for en bæredygtig bisættelse eller begravelse

Det er ikke dyrere at have en helt igennem bæredygtig begravelse eller bisættelse. Men det forudsætter du vælger som følge her af. Vi har forsøgt at lave et eksempel på en bæredygtig bisættelse med lokale varer og hvor du som familie selv står for kiste og kirkepynten ved at bruge naturens egne ressourcer, men de lokale blomsterhandlere er også meget hjælpsomme mht. at lave løsninger der kan passe ind med en bæredygtig profil. Læs mere om blomster og bæredygtig begravelse her.

Varer og ydelser Fra DKK. inkl. moms Beskrivelse
Dansk produceret Orbit kiste med faste greb. Inkl. polstring og pude. 8190 Formpresset kiste af miljøvenlig biokomposit fremstillet af 80% mindre træ som en almindelig kiste. Ønsker man ikke at anvende eget sengesæt, tilbyder vi dette fra 495 kr. Det samme er gældende for skjorte – pris fra 140 kr.
Museumsurne 1495 Dansk produceret (Bruunshaab) urne af papirmasse. Fritvalg flere farver.
Klargøring og udbringning af kiste 795  Klargøring og udbringning af kiste 
Ilægning i kiste inkl. påklædning og istandsættelse 1875 Vi kommer altid 2 personer til at lægge i kiste og gøre i stand. Familien er selvfølgelig meget velkomne til at hjælpe og deltage. Prisen er inklusiv afskedsstund samt nødvendige og lovpligtige hjælpemidler og udstyr.  
Rustvognskørsel, Viborg – Silkeborg krematorium 2390

Vi sørger for at afdøde værdigt og sikkert kommer til krematoriet i Silkeborg. Vi har hos os valgt at køre Mercedes, Volvo og Ford, fordi vi synes bilerne besidder nogle stilrene linjer og udstråler kvalitet og værdighed.

Vi har valgt biler i forskellige farver, da vi mener, at det er essentielt såvidt muligt, at kunne imødekomme det enkelte ønske. I dette tilfælde vil vi bruge vores Volvo hybrid rustvogn.

 
Kistepynt  0 Familien søger for en kistepynte. Det kan være blomster fra haven el.l
Personlig vejledning - honorar  

Ved dødsfald er det ikke kun sorgen, man skal forholde sig til. Hvis man vælger os, til at hjælpe med det praktiske, dækker vores honorar over følgende:

- Samtale på vores kontor på Koldingvej

- Vejledning, udlevering af huskeliste mm.

- Udfyldelse og indsendelse af diverse papirer til offentlige instanser som f.eks.: dødsanmeldelse, dødsattest, ansøgning om begravelseshjælp, sygeforsikring Danmark mv.

- Kontakt til og koordinering af leverandører som f.eks. blomsterhandlere, stedet og indholdet ved mindesammenkomsten mv.

- Koordinering og deltagelse ved højtideligheden

- Udlevering af diverse skriftelige materialer som f.eks. "når nogen dør", "hvor går man hen når man går bort", mv.

- Udlån af flytte-låne-trailer

- Vejledning omkring øvrige forhold samt opfølgning

 
Bedemandens samlet pris 19.435  Derudover kan der være udgifter til blomster, dødsannonce, gravsten (her kan man få genbrugs sten), køb - anlæg og vedligeholdelse af gravsted (kirkegårdsydelser), Udgifter til boets afslutning (skifteret/advokat). Note: Kirkegårdenes priser er meget forskellige. På de enkelte kirkegårdes hjemmesider vil man oftest kunne se prisen. Prisen på disse poster er meget forskellige, da det afhænger af hvilke ønsker der er. 
Andre omkostninger    
Kremering 2825 Silkeborg Krematorium.
Afhentning af urne og levering til pårørende eller afhentes hos os 695 Familien kan også selv vælge at varetage denne opgave. (Note. Det koster 200 kr. At få udleveret urnen fra krematoriet) 
Kørsel af blomsterhilsner 990 Blomsterhilsner køres forsvarligt fra Sygehuskapel til gravstedet (op til 20 km. + km takst) og lægges på gravstedet/kranseplads. Dette kan man som pårørende også klare selv og derved spare de 990 kr. Hvis højtideligheden afholdes samme beliggenhed som gravstedet er der ingen kørsel af blomsterhilsner. 
Administrations honorar 895 Hvis udlæggene overstiger 10.000,00 
Tillæg    
Borgerlig handling Intet da man selv varetager dette Er afdøde ikke medlem af den Danske Folkekirke skal man huske der er flere ting i planlægning og koordinering af højtideligheden, som man skal tage højde for, ting som præsten ved en kirkelig handling varetager. Man skal derudover huske på at der kan komme udgift til leje af kapel. Hvis bedemanden skal varetage dette aftales forløb og pris ud fra den konkret situation/ønsker. 

Skovbegravelse

Som et alternativ til en urnenedsættelse på en kirkegård, kan man vælge en skovbegravelse .Ved en skovbegravelse bliver urnen nedsat i ikke-indviet jord for foden af et træ. En skovbegravelse er for alle uanset baggrund og trosretning. En plads på en skovkirkegård koster ca. 6000 kr. for en 10 årig periode. Prisen er kommunal bestemt. Der er i dag skovekirkegårde i Danmark i:

 • Clausholm Skovbegravelsesplads i Hadsten
 • Havnø Skovbegravelsesplads i Hadsund
 • Hjedsbæk Skovbegravelsesplads i Suldrup
 • Hostrup Skovbegravelsesplads i Spøttrup
 • Kattrup Skovbegravelsesplads i Jyderup
 • Ledreborg Skovbegravelsesplads i Lejre
 • Margård Skovbegravelsesplads i Søndersø
 • Paradisbakkerne Skovbegravelsesplads på Bornholm
 • Petersgaard Skovbegravelsesplads i Vordingborg
 • Rathlousdal Skovbegravelsesplads i Odder
 • Saltø Skovbegravelsesplads i Næstved
 • Selsø Skovbegravelsesplads i Skibby
 • Stensballegaard Skovbegravelsesplads i Horsens
 • Vejstrupgaard Skovbegravelsesplads i Vejstrup
 • Øland Skovbegravelsesplads i Brovst

Se den totale liste med skovkirkegårde og kommende skovkirkegårde her.

Lad Bedemand Per Rasmussen hjælpe med en bæredygtig afsked

Hos Bedemand Per Rasmussen vil vi meget gerne fortælle mere om, hvordan vi kan hjælpe med at arrangere en sidste afsked, der er både mindeværdig, personlig – og bæredygtig. Kontakt os på telefon 86 62 01 96 – vi svarer hele døgnet.

×