mindesammenkomst.jpg

Mindesammenkomst

En mindesammenkomst efter en begravelse bruges af mange som en mulighed for at mødes efter ceremonien og dele tanker og minder om afdøde i en mere uformel og afslappet atmosfære. Mange vælger at servere lidt kaffe og kage enten på en cafe/restaurant i nærheden eller at invitere gæsterne hjem privat efter begravelsen. En mindesammekomst varer gerne ml. 1-3 timer.

Det er meget forskelligt, hvordan man har det med tanken om, at man efter begravelsen samles et sted for at drikke kaffe eller lign. Mange familier giver udtryk for, at de er glade for, at de gjorde det, selv om det føltes uoverskueligt. Det var nemlig nemmere at møde venner og bekendte bagefter, og ingen behøvede at ”gå over på det andet fortov”, når hverdagen meldte sig efter begravelsen.

Ved en mindesammenkomst kan der synges sange/spilles musik, som betød noget for afdøde eller familien. Måske holdes der taler, hvor gode minder og oplevelser fortælles.

Sammen med eller i stedet for taler, kan man indkøbe et ringbind eller nogle små ”kina-bøger”, hvor gæsterne kan skrive hilsner og gode minder, børn kan tegne, og bøgerne kan være til stor glæde for både børn og voksne senere.

×