Bedemand-Per-Rasmussen-Begravelse-Viborg-Rustvogne-2.jpg

Rustvogne

Hos Bedemand Per Rasmussen er essensen af vores arbejde at bidrage med det ypperste for, at det bliver en personlig og smuk afsked. Derfor har vi også valgt vores rustvogne på baggrund af vores værdier. Vi har hos os valgt at køre Mercedes og Ford, fordi vi synes begge biler besidder nogle stilrene linjer og udstråler kvalitet og værdighed.

Vi har valgt biler i forskellige farver, da vi mener, at det er essentielt såvidt muligt, at kunne imødekomme det enkelte ønske, med det ene formål at skabe en smuk og tidssvarende afsked, hvor man kan ære og fejre det liv, der blev levet.

Senest har vi valgt at indgå et samarbejde med det fynske firma" MC Begravelser", og derigennem tilbyde livets sidste rejse i en motorcykels sidevogn.
Kørslen arrangeres efter de pårørendes eller afdødes ønske og det er også muligt at køre i kortege efter motorcykel-rustvognen - ligesom det er tilfældet ved vores andre rustvogne. Derudover har chaufføren på motorcykel-rustvognen altid en ekstra hjelm med, så det er muligt for en pårørende at sidde bagpå, hvis der er et ønske om det.

Man kan læse mere om MC Begravelser og se priseksempler HER.

I dag opfattes rustvogne som en naturlig del af døden og begravelse og findes i forskellige variationer i form af som nævnt en bil og motorcykel, men ligeledes hestevogn og cykel. Der er flere udlægninger af rustvognens oprindelse, hvor de mest gængse er at det var det køretøj, der blev brugt til at transportere militærets udrustning til slagmarken. Når udrustningen var blevet afleveret, tog rustvognen de faldne soldater med tilbage og derfor har rustvognen relation til døden.

En anden udlægning er at de gamle Romerske hærførere, der faldt i kamp, blev kørt en ærens tur i deres rustningsvogn/stridsvogn og deraf opstod navnet ”rustvogn” og den relationen til døden som vi kender i dag.

×