om-sorg.jpg

Om sorg

Hvert enkelte menneskes sorg er unikt. Man sørger over at have mistet noget, der også var en del af sig selv. Nogle sørger over en kærlighed der gav livet mening. Nogle sørger over en fremtid der nu ser anderledes ud.

Uanset hvad, så er sorg er en naturlig reaktion på tab. Det er den følelsesmæssige lidelse du føler, når noget eller nogen, du elsker, er gået bort. Du kan knytte sorg med død af en elsket - og denne type tab er ofte blandt den mest intense sorg. Jo mere betydningsfuldt tabet er, jo mere intens bliver sorgen.

Reaktionerne er forskellige fra menneske til menneske og afhænger af flere ting. Dels af opvæksten og hvilken tilknytning, man har haft til den eller det, man har mistet. Dels hvordan man har det på det tidspunkt, ulykken rammer.

Så sker der som regel det, at man i en periode er ude af stand til at bruge sin almindelige, sunde fornuft. Men ved gode venners og families støtte gennemlever man sorgen.

Man frigør sig fra fortiden ved efterhånden at forstå, hvad man har mistet.
Man finder en ny hverdag og kan se, at fremtiden trods alt indeholder muligheder.

Det er meget vigtigt at have nogen at dele sorgen med. Hvis man har gode venner, familie, arbejdskammerater eller andre, man har tillid til, skal man opsøge dem. Har man svært ved at bede om deres hjælp eller mangler tillid til dem, kan man prøve at henvende sig til sin læge eller andre professionelle hjælpere.

Det, man har brug for ved kriser og sorg, er en slags førstehjælp i form af en kærlig arm og et sted, hvor der er plads til at græde ud. Gråden er vigtig, fordi den virker afspændende på kroppen og fjerner angsten. Et sted, hvor der er forståelse for alle de skræmmende og forvirrende følelser, sorgen normalt bringer med; fortvivlelse, skyld, vrede, hævn, lettelse og skam.

Læs meget mere om sorg på http://www.netdoktor.dk/

×