valg-af-salmer-begravelse-bisaettelse.jpg

Salmer og sange

Ved en begravelse synger man typisk tre eller fire salmer, der udvælges når man som pårørende taler med præsten om den forestående højtideligheden. Men for mange kan være svært at skulle vælge salmer til en begravelse.

Det er nemlig kun de færreste, der kender afdødes ønsker – og da de fleste netop gerne vil planlægge en begravelse i afdødes ånd, kan det være en udfordring.

Hvis ikke den afdøde ligefrem har sagt eller skrevet (ved f.eks. Min Sidste Vilje), hvordan det skal foregå, kan man ved at se i den afdødes personlige papirer nogle gange finde ledetråde. Måske har den afdøde efterladt sig en salmebog med signaler om de salmer, hun eller han holdt af. Måske er der skrevet et notat, sat mærker eller lavet æselører ved nogle yndlingssalmer. Eller måske er der et helt andet musikstykke, som den afdøde holdt specielt meget af.

Hvis sådanne ønsker afsløres, så tag ønskerne med til samtalen med præsten, der er både meget lydhør og imødekommende - nogle også overfor mere utraditionelle ønsker. Vi har desuden forslag til årstidsprægede sange, folkesange, kærlighedssange og meget mere. Eksempler kan ses under moderne sange og klassisk musik.

Og vil man gerne forberede sig, kan man se i salmebogen. Salmerne er inddelt efter emner og temaer. Der er egentlige begravelsessalmer, men ofte falder valget på helt andre salmer. Tænk også på skik og brug. Hvilken årstid er det. Skal der synges høstsalmer eller julesalmer? Og ikke mindst om det er salmer, begravelsesfølget er fortrolige med. Er der mange børn med, osv.? Du kan finde inspiration hertil under menuen salmer.

I dag vælger de fleste ofte salmer, de kender og som siger dem noget og har en speciel betydning for dem.

Du kan også undersøge, hvilke salmer der er sunget ved tidligere begravelser i familien og slægten.

Salmebog eller personligt sang/programhæfte

Mange gange synes salmer direkte fra Den Danske Salmebog, men hos os mener vi det bidrager til en smuk afsked at have personlige sanghæfter med afdødes navn, dato, kirke og evt. vignet. I hæftet kan der også skrives noget personligt samt oplysning om evt. efterfølgende sammenkomst.

Vi tilbyder udarbejdelse samt print af 50 stk. sanghæfter inkluderet i vores honorar.

×