Om Gudenådalens Begravelsesforretning

I slutningen af 30`erne etablerede Ove Løye begravelsesforretning i Bjerringbro. Forretningen blev drevet af familien Løye frem til 2003, hvor Evan Haislund overtog forretningen, som herefter fik navnet Bjerringbro Begravelsesforretning og flyttede til Nørregade i Bjerringbro.

I 2007 blev Gjern Begravelsesforretning overtaget efter Hugo Andersen. 2013 blev begge forretninger overtaget af Bedemand Per Rasmussen, Viborg og sammen med Rødkærsbro Begravelsesforretning som allerede var ejet af Per Rasmussen bliver forretningerne nu drevet under navnet Gudenådalens Begravelsesforretning. Læs omtale i Viborg Stifts vedrørende overtagelsen her (kræver login). I juni 2017 flyttede forretning således til Markedsgade - det gamle El-værk - hvor forretningen ligger i dag og omfatter bl.a. mindestue og en mindelund.

Forretningens motto har altid været ”En smuk afsked”, således at vi ved nærvær og omsorg tager hånd om de praktiske ting i forbindelse med når der er et dødsfald i en familie. Alle dødsfald er forskellige og skal behandles som sådan. Det er aldrig let at tage afsked med et kært medlem af familien eller ven uanset om det er en ældre eller yngre person det drejer sig om.

I forretningen vil de pårørende sædvanligvis møde Britta Iversen som mere end 13 år har hjulpet pårørende med en smuk og personlig afsked. Britta står for den daglige drift i Gudenådalens Begravelsesforretning, men også bedemand Christina Bredgaard Husum og bedemand under uddannelse Simon Pedersen hjælper til. Den tidligere indehaver Evan Haislund hjælper til efter behov. I vil derfor altid blive mødt af medarbejdere som kender de lokale skikke og området gennem mange år.

Samtalen kan foregå på vores kontor men vi kører også gerne ud til de pårørendes hjem, hvis det ønskes. Under samtalen aftales hvilke opgaver bedemanden skal stå for. Det kan være en stor hjælp og tryghed for de pårørende at overlade opgaverne til bedemanden, der har stor erfaring i tilrettelæggelse af en højtidelighed, enten det drejer sig om en begravelse eller bisættelse.

Om certificeret bedemand

Gudenådalens Begravelsesforretning er i starten af 2014, som en del af Bedemand Per Rasmussen, blevet ISO9001-certificeret.
Certificeringen bygger på den såkaldte ISO9001-model, som er en international anerkendt certificering, der stiller høje kvalitetskrav til os som certificerede.

Udover selve ISO9001-certificeringen indgår der også krav om opfyldelse af en europæisk standard, der gælder for bedemandsforretninger i Europa, ligesom Danske Bedemænds etiske retningslinjer også er omfattet.
Alt i alt en stor og gedigen sikkerhed for dig som forbruger for, at de ydelser, som du aftaler med os, også lever op til de kvalitetskrav, som stilles.

Om valg af rustvogn

Hos Gudenådalens Begravelsesforretning er essensen af vores arbejde at bidrage med det ypperste for, at det bliver en personlig og smuk afsked.

Derfor benytter vi i Gudenådalens Begravelsesforretning en India Grey Mercedes, i vores dagligdag men der er også en hvid og en blå hybrid rustvogne i virksomheden som kan benyttes hvis man har et andet ønske til farve af rustvogn. 

I dag opfattes rustvogne som en naturlig del af døden og begravelse og findes i forskellige variationer i form af en bil, hestevogn, cykel og motorcykel.

Hos Gudenådalens Begravelsesforretning er det i dag muligt at bestille rustvognskørsel både i en almindelig rustvogn eller en elegant MC rustvogn. Den almindelige rustvogn er vores egen og muligheden for at få den sidste køretur i en sidevogn, er kommet til i samarbejde med det fynske firma MC Begravelser, som et helt personligt tilbud til de mange danskere, for hvem motorcykler har været en stor del af livet.

Der er flere udlægninger af rustvognens oprindelse, hvor de mest gængse er at det var det køretøj, der blev brugt til at transportere militærets udrustning til slagmarken. Når udrustningen var blevet afleveret, tog rustvognen de faldne soldater med tilbage og derfor har rustvognen relation til døden.

En anden udlægning er at de gamle Romerske hærførere, der faldt i kamp, blev kørt en ærens tur i deres rustningsvogn/stridsvogn og deraf opstod navnet ”rustvogn” og den relationen til døden som vi kender i dag.

Kontakt os endelig for mere information om den helt personlige sidste køretur. Vi kan også arrangere en heste-rustvogn, hvis det er det helt specielle ønske.

Kontakt & åbningstider

Du er altid velkommen til at kigge forbi vores kontor på Markedsgade 10A i Bjerringbro.

Ring også gerne til os, hvis du har nogle spørgsmål – vi tager altid telefonen. På gensyn!

Gudenådalens Begravelsesforretning
Markedsgade 10A
8850 Bjerringbro

CVR: 37 68 01 68

Vi svarer altid på telefon 8668 1130

E-mail mail@gdbf.dk

 

Kontakt os via formluaren

×