Bedemand-Viborg-begravelse-bisaettelse-Bedemand-Per_Rasmussen.jpg

bedemand 3

Astrid Elleriis
Eksamineret bedemand

Årgang 1985, bosat i Skelhøje

Jeg har været hos Bedemand Per Rasmussen siden 2016.

Jeg begyndte hos Per som deltidsansat bedemandsassistent. Det var jeg et år, før jeg i 2017 tog springet og blev fastansat.

Som en del af bedemand Per Rasmussens team skal man uddannes som bedemand ved brancheforeningen. Og efter et år på skolebænken samt et praktikforløb hos en anden bedemand, er jeg blevet uddannet bedemand her i 2019.

Karup, hvor jeg er lokalkendt, er mit primære område, men jeg er også til rådighed i begravelsesforretningerne i Viborg og Kjellerup.

Jeg har en baggrund og en uddannelse som planteskolegartner, og jeg har arbejdet på både plantecentre og kirkegårde. Før da arbejdede jeg to år som handicaphjælper. Det har givet mig stor erfaring med plejesektoren og de ting, der rører sig der.

Det er i dialogen mellem mennesker og det at kunne være nærværende i den svære samtale, at jeg for alvor føler, at jeg kan gøre en forskel. Det levede liv i alle afskygninger har en enorm værdi og skal have lov til at blive afsluttet på smuk vis. Det er meget vigtigt for mig i mit virke som bedemand, at afskeden er meningsfuld for både afdøde og de pårørende. Derfor gør jeg også meget ud af det personlige præg i afskeden – i salmer, blomster, og hvor det ellers kan lade sig gøre. Jo mere, de pårørende føler sig mødt og hørt i sine ønsker og sin sorg, jo bedre føler jeg, jeg har gjort mit arbejde.

 

 

×